SIKÇA SORULAN SORULAR

 

 

Scalewatcher® sisteminin işe yaradığını nasıl anlayacaksınız?

Sistemin etkilerini görmeye başlamanız için geçmesi gereken süre kullanılan suyun miktarına göre farklılık gösterir. Genelde, agresif kireçtaşı sökme işlemi bir ila iki hafta içerisinde gözlenmektedir.

Not: Sistem başlangıçta bazı zamanlar tam verimde çalışmıyormuş gibi görünebilir. Bu, önceden oluşmuş kireçtaşlarının giderilmesinin bir sonucu olarak bu kireçlerin solüsyona geri dönmesi ve suyun sertliğini artırmasından kaynaklanmaktadır. Hali hazırdaki kireçtaşları borulardan temizlendikten sonra sistemin tam verimli olarak çalıştığını göreceksiniz…

.

Kireçtaşı temizlenmesi sürecini nasıl takip edebilirim?

Eğer eviniz veya binanız eski ise ve önceden kireçtaşı oluşmuş ise kireçtaşı giderilmesi sürecini şu şekilde takip edebilirsiniz: gelen sıcak su beslemesindeki sertliği ve sıklıkla kullanılan bir su tutucu içerisindeki arıtılmış suyun sertliğini Scalewatcher® sistemi kurulur kurulmaz ölçün, daha sonra bir ila üç haftalık periyotlarda yine ölçüm yapın. Scalewatcher ile arıtılmış suyun sertliği kireçtaşı temizlenme işlemi sona erene kadar genelde gelen suyun sertliğinden %5 ila %15 kadar fazladır. Daha sonrasında aynı miktarda mineral bulunacağından halihazırdaki kireçtaşlarının temizlendiğinin bir göstergesi olarak suyun sertliğinde herhangi bir değişim görülmeyecektir.

Not: bunu yalnızca sürece ilişkin gerçek kimyasal bir kanıt elde etmek istiyorsanız yapın. Genelde insanların çoğu dış göstergelere bakarak memnun kalmaktadır: eğer duş başlıkları ve bataryalar kireçsiz hale gelmdiğince ve aeratör eleklerinde kireçtaşı gözlemlenmediğinde gönül rahatlığı ile Scalewatcher® sisteminin kireçtaşı giderme işlemini tamamladığını ve arıtılan su sisteminin tamamının içerisinde yeniden kireçtaşı oluşumunu engellediğini söyleyebilirsiniz.

Scalewatcher® Sistemi bir su yumuşatıcı sistemin gerçekleştiremediği hangi şeyleri gerçekleştirir?

 

1. Sıcak su ısıtıcılarında oluşan kireçtaşlarını giderir ve enerji masrafından tasarruf sağlar.

2. Tuz satın almanıza veya kullanmanıza gerek olmadığı için maddi tasarruf sağlar.

3. Sağlık konusunda bilinçli insanların endişelerine çözüm olarak tuzsuz bir su sağlar.

4. Konvansiyonel su yumuşatıcılarının periyodik rejenerasyon çevrimlerinin bir sonucu olarak su tablasına tuz yüklü su tahliye edilmesi işlemini ortadan kaldırarak çevre dostu su sağlar.

5. Deterjan tüketimini azaltır.

Ticari modeller ticari kullanıcılar için büyük miktarlarda tasarruf sağlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Bir su yumuşatıcısı bir Scalewatcher® Sisteminin gerçekleştiremediği hangi şeyleri gerçekleştirir ?

 

 

1. Su yumuşatıcısı kalsiyum ve magnezyumu sodyumla değiştirerek suyu yumuşatır.

2. Su yumuşatıcısı suyunuza tuz ekler ve zarar verici etkiye sahip olan klorürleri doğaya gönderir.

3. Su yumuşatıcısı periyodik olarak tuz satın almanızı gerektirir.

4. Yumuşatıcı sabunu vücudunuzdan tamamen gideremediğiniz zamanlardaki gibi ipeksi bir hissiyat verir.

5. Su yumuşatıcısı cildinizi kurutur.

6. Su yumuşatıcısı rejenerasyon için su harcamanıza neden olur.

 

 

Espresso makinaları, elektrikli su ısıtıcıları ve su sirkülasyonunun olmadığı diğer aletler

Scalewatcher® ile arıtılan su , arıtılmamış su ile kıyaslandığında bu aletlerin kireçtaşı oluşumu durumlarında kayda değer bir iyileşme gösterecektir. Ayrıca yumuşatılmış su ile kıyaslandığında sonuçlar bu kadar iyi olmayacaktır çünkü sağlık uzmanları görünen sağlık nedenlerinden ötürü yumuşatılmış suyun içilmesi konusunda ciddi anlamda endişelenmektedir.

Bulaşık makinası

 

Bulaşık makinası kullanıyorsanız ve önceden kireçtaşı oluşmuş ise lekelenme veya beyaz film tabakası oluşumunda artış olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu durum önceden oluşmuş olan tortular temizlendiğinde azalacaktır. Bu sorunu yaşıyorsanız kendi yerel marketinizden kireç temizleyici alarak bir seferlik makinanızı komple temizleyin sonrasında sorununuz ortadan kalkacak, tekrar kireç oluşumları önlenecektir

 

  

 

 Banyo armatürleri

 

Krom veya paslanmaz çelik armatürlerdeki, klozetlerdeki, küvetlerdeki ve cam duş bölmelerindeki lekelerin birkaç haftalık kullanım sonrasında normalden daha kolay temizlendiğini fark edeceksiniz. Scalewatcher® sisteminin bir diğer yararı da banyo alanında siyah küf oluşmasına neden olan doğal mikroorganizmaları azaltması ve sonrasında da tamamen yok etmesidir

Klozetlerdeki kireçtaşları

 

Önceden oluşmuş olan kireçtaşlarını temizlemek için beyaz veya pas rengi (kahverengi) kireçtaşlarını kolayca temizlemek için kullanılan ponza taşı (tüm hırdavatçılarda bulunmaktadır) kullanın. Rahatlıkla kullanabilirsiniz, seramiği çizmeyecektir.

 

Sıçrama lekeleri

 

Yaygın olarak yaşanan bir diğer sorun ise batarya ve banyo/duş kabinlerinde sıçrama kaynaklı oluşan kireçtaşlarıdır. Boru iç yüzeyinden farklı olarak bu yüzeylerde doğrudan su akışı olmadığından kireçtaşı kolaylıkla temizlenebilir çünkü yumuşamıştır. İlk temizlik sonrasında yeni birikintiler oluşmayacaktır.

 

 

90 gün sonrasında

 

Kireçtaşı temizliği tamamlanmış olacak ve şunları elde edeceksiniz:

  • Tüm musluklardan akan suyun daha yumuşak olduğunu hissedeceksiniz.
  • Borular, bataryalar ve duş başlıkları temiz kalacak.
  • Bulaşıklar, lavabolar, küvetler ve duş bölmeleri daha temiz olacak.
  • Enerji ve deterjan masraflarınız azalacak.

Scalewatcher® kontrol panellerini periyodik olarak kontrol edin: kontrol panelindeki yeşil LED lambaların yanıp yanmadığını kontrol etmeniz önerilir. Bunu yılda en az iki kez doğrulamalısınız.

Scalewatcher® su arıtma işleminin uygulama dalları yumuşatmanın çok daha ötesine uzanmaktadır.

Kireçtaşı temizleyici etkisi ev sahipleri, ticari ve endüstriyel mülk sahipleri için büyük bir enerji masrafı tasarrufu sağlarken sera gazı emisyonlarını da azaltmaktadır. Ticari veya endüstriyel modeller için lütfen müşteri dostu müşteri hizmetlerimizle irtibata geçin.