Su Arıtma Cihazlarının Çalışma Prensipleri Nelerdir

Günümüz standartlarında “ters ozmos” prensibi ile imal edildiğini öğrendiğimiz su arıtma cihazlarından geçen su önce ön filtrasyona tabi tutulur. “Partikül filtresi” olarak ta adlandırılan bu filtrede, su içinde bulunan ve beş mikrondan daha büyük ebatlarda olan tüm partiküller yok edilir. Bu işlemin ardından bir nebze olan arıtılmış olan suyun sırdaki tabi olacağı işlem ise “aktif karbon filtre” marifeti ile temizlenmesidir. “Aktif karbon filtre”, özellikle içme suyunda istenmeyen kötü tat ve kokuları yok ederken; kullanım suyunda bile bulunmaması gereken kloru sudan ayırır.

Bu işlemin ardından yeniden bir mikron boyutundaki partiküllere geçit vermeyen başka bir filtreye yönlendirilen su, içerisindeki istenmeyen ve daha önce filtre edilememiş partiküllerden kurtulur. Muhteviyatındaki birçok olmaması gereken materyalden arınan suyumuz artık “ters ozmos” membran’ından geçmeye hazır hale gelmiştir.

“Ters ozmos” membranı, suyun içinde çözünme imkanı olmayan arsenik, sodyum, asbest, nitrat, kurşun, gibi birçok ağır metal iyonunun geçişine müsaade etmemekle görevlidir. Bu vazifesinin yanı sıra, insan vücudunun gereksinimi olan yararlı minerallerinde geçişine izin vermekle mükelleftir. Ters ozmos ünitesinde işlem gören su için artık “kaliteli su” tabirini kullanmak mümkündür. “Ters ozmos” ziyaretini tamamlayan “içilebilir su”, son olarak “post karbon filtre” olarak isimlendirilen ve suya alışık olunan lezzeti veren filtreden geçirilir. Bu işlemin suya tat verme dışında herhangi bir hükmü bulunmamaktadır.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pdwp6S1lrP0